EEE-Ultrashine

EEE-Ultrashine

EEE-Ultrashine is een polijstmiddel dat speciaal is ontwikkeld voor gebruik in combinatie met de Shellawax producten maar ook daarbuiten een groot aantal toepassingen kent. Bij gebruik in combinatie met de Shellawax produkten geeft het niet alleen een prachtig glad oppervlak maar spaart dit product tevens een boel schuurwerk. De manier van werken is daarbij als volgt:

 • Schuur het werkstuk tot minimaal korrel 400 

 • Breng wat EEE-Ultrashine aan en verwerk dit als ware het gewoon schuurpapier.

 • Het effect dat u hiermee in één keer bereikt is gelijk aan het resultaat dat u zou krijgen als u handmatig tot korrel 2000 zou schuren. Schuurt u handmatig tot korrel 1500 in plaats van korrel 400 en past u dán EEE-Ultrashine toe dan bereikt u in één slag een gelijk effect als u zou krijgen bij schuren tot korrel 4000

 • Als het op deze manier bereikte schuurwerk naar wens is werkt u het werkstuk bij voorkeur af met één van de Shellawax producten om een mooie, blijvende glans te krijgen.

Door het gebruik van EEE-Ultrashine bereikt u de volgende 3 effecten:

 1. Het in de pasta aanwezige schuurpoeder schuurt als het ware de toppen van de bergen van de schuurkrassen van de korrel 400 (of de fijnere korrel die u het laatst hebt gebruikt). Dit is dus hetzelfde effect als u zou krijgen door handmatig fijner te schuren.

 2. Tijdens het schuren onstaat een soort “papje” wat een mix is van de EEE-Ultrashine ingerdiënten en het in punt 1 gemaakte schuurstof. Dit “papje” komt automatisch in de poriën terecht waardoor tevens de dalen van de schuurkrassen worden opgevuld. Behalve dat dus zoals in punt 1 beschreven de toppen van de bergjes worden weggehaald worden tevens de dalen ertussen opgevuld.  Dit effect is het effect dat in het traditionele politoerproces middels het “puimen” wordt bereikt.

 3. Laatste effect dat u bereikt met EEE-Ultrashine is dat het werkstuk, door de aanwezigheid van een beetje was in de pasta, al wat begint te glimmen. Het glimmen op zich is tijdens het voorbereiden weliswaar nog niet van belang maar het effect daarvan is dat áls er nog krassen in het werkstuk aanwezig mochten zijn die u nog niet eerder had opgemerkt dat die dan nu in ieder geval zichtbaar zullen worden waardoor u ze nog vóór het aanbrengen van de daadwerkelijke afwerklaag kunt verwijderen. Geen verassingen achteraf dus!

Behalve voor het voorbereiden van houten werkstukken voor een Shellawax afwerking is EEE-Ultrashine ook inzetbaar voor o.a.:

 • Het polijsten van kunstof draaiwerk (bijvoorbeeld pennen). In dat geval vormt EEE-Ultrashine de definitieve afwerking en is geen aanvullende behandeling meer nodig.

 • Het polijsten van (draaiwerk van) been.

 • Het polijsten van (draaiwerk van) steen. 

 • Het polijsten van schelpen.

 • Het polijsten van diverse metalen.

 • Het polijsten van Tagua noten.

 • Het schoonmaken van allerhande vies geworden kunststoffen zoals Trespa, kunstof ramen, caravans, polyester, boeiboorden en dergelijke.

 • Het polijsten van vernis- en andere lak-afwerkingen.

 • Het optimaliseren van politoerwerk.

Probeer in alle gevallen eerst een stukje uit op een onopvallende plaats om te kijken of uw toepassing inderdaad het gewenste resultaat geeft! 

Voor nog meer informatie over deze producten kunt u terecht op de website van de fabrikant U-Beaut enterprises .