Waxtik

snelle was-afwerking voor aan de houtdraaibank

waxtik

Deze harde was-stokken zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik aan de houtdraaibank en bestaan uit een speciale mix van dierlijke, plantaardige en minerale wassoorten waaronder Carnauba (de hardste was) voor een hoge glans en duurzaamheid, Ozokeriet- en Ceresinewas (met een hoog smeltpunt) voor extra hardheid, glans en waterbestendigheid, Microcrystalijne was voor duurzaamheid en waterbestendigheid en tot slot een vleugje bijenwas voor een prettige “touch”.

Waxtik wordt direct op het werkstuk aangebracht terwijl de draaibank draait en wordt vervolgens, net als bij de Shellawax producten, gesmolten middels het opwekken van wrijvingswarmte door het oppervlak langzaam te bewerken met een poetsdoek. Een stevige druk geeft daarbij een satijnachtige glans terwijl een lichte druk juist een hogere glans geeft. Desgewenst kunnen direct meerdere lagen over elkaar heen worden aangebracht.

Waxtik kan uiteraard ook toegepast worden over de verschillende Shellawax producten en eveneens direct over EEE-Ultrashine voor volledig met was afgewerkte werkstukken. Daarnaast is Waxtik toepasbaar over de meeste oliën zoals Houtolie en Danish oil, mits de olie goed gedroogd is en er geen verse olie meer uit de poriën zweet.

Voor een snelle, hoge glans brengt u eerst een laagje Shellawax of olie aan op het werkstuk waarna u direct de Waxtik toepast als boven omschreven.

Waxtik is voedselveilig maar omdat het een was-afwerking betreft kunnen er witte of doffe plekken ontstaan na contact met water. Deze plekken kunnen zo nodig worden hersteld met de Traditional wax.

Shellawax producten geven de mooiste resultaten op houtsoorten met een dichte, fijne structuur. Waxtik daarentegen blijkt het mooiste resultaat te geven op open houtsoorten zoals bijvoorbeeld eiken.